Verschil tussen bezoeker- en toeristenvisum

Visitor vs Tourist Visa

Een visum is een document dat verklaart dat iemand bevoegd is om land uit een ander land binnen te gaan voor de duur en het doel genoemd in het document. In het algemeen is het een stempel dat in het paspoort van de persoon wordt geplaatst, waardoor hij het land kan binnengaan. De postzegel vermeldt duidelijk de voorwaarden die verband houden met de machtiging, zoals de status van de immigrant, de duur van het verblijf, het doel van het bezoek en hetzelfde visum kan worden gebruikt voor een ander bezoek, enzovoort. Er zijn verschillende soorten visa, afhankelijk van de aard van de immigranten, alsmede hun doel van bezoek en twee belangrijke types zijn bezoekersvisum en toeristenvisum. Er zijn duidelijke verschillen in deze visa die in dit artikel worden besproken.

Toeristisch visum, zoals de naam impliceert, is een document dat men nodig heeft om in een land te kunnen komen waar hij voor een beperkte periode voor een reis wil gaan. In dit visum staat duidelijk dat de immigrant geen activiteiten moet verrichten. Een bezoekersvisum is daarentegen bestemd voor een persoon die voornemens is om in het land te verblijven voor een groot aantal redenen die kunnen worden gespecificeerd op het visumzegel, zoals een vriend of familie, medische behandeling, zaken etc. Er zijn twee soorten bezoekersvisum uitgegeven door de VS, namelijk B1 en B2, waar B1 voor zaken is en B2 is voor plezier of medische behandeling. Een bezoekersvisum is langer dan een toeristenvisum. Beide zijn niet-immigranten visa in de zin dat de persoon geen burgerrechten krijgt terwijl hij in de VS is en elke 6 maanden verlenging van het visum moet krijgen. Aanvragers van elk type visum moeten aangeven dat zij een vaste verblijfplaats hebben in hun land van herkomst.

In het kort:

Visum Visum vs Toeristenvisum

• In sommige landen worden toeristen- en bezoekersvisum hetzelfde behandeld, terwijl ze in anderen worden ingedeeld als verschillende categorieën

• A toeristenvisum bepaalt de verblijfsduur en het doel (dat is vrijetijdsbesteding)

• Visumvisum kan zijn voor het bezoeken van vrienden of familie, medische behandeling, zaken, enz.

• Visumvisum wordt voor langere duur toegekend en de immigrant moet elke 6 maanden verlengingen krijgen.